Versau

“Cédric, de website staat online, hè!” *klik* Met die woorden belde Arne me om 23u00 ‘s nachts. Bedankt, Arne. Buiten de paniekaanval die ik terstond kreeg en het slaaptekort dat ik opliep, begreep ik zijn enthousiasme wel volledig. Hij had het namelijk over de website (én webshop) van Versau. Inez, zaakvoerster van Versau, is al 14 jaar klant van Arne en zette met het gloednieuwe concept een belangrijke stap richting e-commerce. Waarom dat enthousiasme, kan je je afvragen, want Mark & Think zet heel wat projecten online en doet dat in sneltempo van elkaar. Wel, ik leg de omstandigheden hieronder uit, maar in het kort: voor Arne was dit ook een speciaal project.

Een speciaal project

Het gebeurt niet elke dag dat je kan werken voor iemand die al 14 jaar klant is van jou en je bedrijf. Eigenlijk gaat het zelfs nog verder, want Arne ging al babysitten op de kinderen van Inez toen hij tussen 12 en 15 jaar was. Hij keek dan op zaterdagvoormiddag samen met de dochters naar Samson & Gert of speelden gezelschapsspelletjes om de tijd te doden samen. Nadien werkte hij in haar tuin en schilderde hij haar schuur. Doet dat ertoe? Eigenlijk wel, want je zou kunnen zeggen dat Inez al véél langer klant is bij Arne dan Arne zelf zelfstandige is. Natuurlijk, wanneer Arne dan zelf websites ging maken, kwam natuurlijk de vraag van Inez om ook haar website te maken samen. Inez voorzag toen al heel veel behandelingen en verkocht heel veel producten, dus die website was een stevig project, maar na 14 jaar is de samenwerking nog steeds heel sterk.

Proffesionalisering

14 jaar later en beide bedrijven hebben in die periode een professionalisering gekend. Versau is sterk uitgebreid, zowel in behandelingen, als in personeel, als in producten en ook dat moet natuurlijk naar buiten komen. De vraag van Inez kwam op een heel ongelukkig moment. De agenda’s van het hele team zaten op dat moment vol. Er is geen ander woord om het te beschrijven, want het puilde gewoonweg uit. Toen Inez belde naar Arne en het concept uitlegde zag ik de moed bijna in zijn schoenen zakken. Het beloofde veel werk te worden, maar ik wist toen al dat Arne geen nee zou zeggen. Toen hij de telefoon oplegde, is hij even buiten gegaan om te herbronnen. Hij kwam binnen en is meteen als een bezetene beginnen werken. “Inez is al 14 jaar klant hier. Ik werk heel graag voor al onze nieuwe klanten, maar ik zou niet met mezelf kunnen leven als ik Inez achteraan in de rij zou zetten. Het is druk, maar dan wordt het maar nachtwerk.”

Werken tegen de klok

Het team heeft ook geen extra werk gekregen door die beslissing. Het was de beslissing van Arne en hij heeft het werk vervolgens ook op zich genomen. Enkele onderhandelingen met het gezin en veel ontspanningsmomenten later en de website had zijn vorm aangenomen. Versau maakte de belangrijke stap richting e-commerce en had daarvoor een deadline. We zaten namelijk net voor de feestdagen, want Sinterklaas en Kerstmis stonden om de hoek te wachten. Mensen kochten NU hun cadeau’s en zouden daar geen weken meer op wachten. Zo gezegd, zo gedaan, want op 1 december moest de website online staan. Dat is nota bene slechts een maand na het telefoontje van Inez. Voor zij die het niet meteen kunnen inschatten: gekkenwerk als het gaat om een nieuw concept, een nieuwe website en een hele webshop online te krijgen. Hier en daar heeft Arne ook een controlefactor uit handen moeten geven, want de tijd was er niet om de website volledig te bètatesten, zoals we dat gewoonlijk doen. Toen de goedkeuring kwam om online te gaan (de webshop moest namelijk extern geverifieerd worden), stond de website een halfuur later online. De bètatest gebeurt nu door de vaste klanten, waaronder Melissa, die de dagen en weken volgend op de lancering Arne nog via Whatsapp verwittigden van bugs en foutjes.

Mark & Think doet er alles aan om bestaande klanten zo goed mogelijk (en zo snel mogelijk) te helpen. Voor een klant als Inez doen we dat met alle plezier.

– – –
Geschreven door Cédric
Copywriter bij Mark & Think

Uniek moment

Even sparren?

Mogen we ook luisteren naar jouw dromen, ideëen, plannen en realisaties? Laat van je horen en dan plannen we een kennismakingsgesprek in!
Tot snel, Arne Dondeyne

Eens een kijkje nemen?

Eens een kijkje nemen op de webshop van Inez? Deze is te vinden via shop.versau.be.