1 dorp - 1000 handen

Sommige gebeurtenissen zijn zo desastreus, dat ze voor eeuwig in je geheugen gegrift zullen staan. De beelden die we in juli en augustus zagen uit ons eigen landje horen bij dat soort beelden. Toen er een aanvraag binnenkwam van de organisatie 1000 Handen om te kunnen bijdragen aan een project dat hielp aan de heropbouw, twijfelde het team geen moment om alles op alles te zetten. In een recordtijd stond die website dan ook online.

15 min voor een antwoord

Eind augustus werd Mark & Think gecontacteerd door 1000 Handen. Duizend Handen is initiatief vanuit Frakstok (uit Turnhout) die het ambitieuze project hadden om een van de getroffen dorpen uit Wallonië herop te bouwen. Zij zijn op 26 augustus daarheen gereden om alles in kaart te brengen, om te zien welke materialen ze precies nodig hadden, hoe ze te werk zouden gaan en welke donaties er nodig zouden zijn om hun project te doen slagen.

De mail van Inge kwam binnen op 18 augustus om 14u45 en de klok sloeg 15u00 toen ze de reactie kregen dat Arne er geen moment over moest twijfelen; dit project wilde hij absoluut mee ondersteunen. Hij stelde meteen zijn vragen via mail en nog geen halfuur later was er opnieuw een antwoord. Snel schakelen om snel een verschil te kunnen betekenen.

30 dagen voor een website

18 augustus kwam de aanvraag binnen en op 22 september, een uur nadat de website gepubliceerd is, schrijf ik dit verhaal. Snelheid is de vijand van creativiteit, maar in sommige gevallen heb je geen andere keuze. Het dorp dat 1000 handen wil heropbouwen, Prayon, heeft niet de luxe om hun tijd te kunnen pakken en ons team heeft er alles aan gedaan om dit project zo snel mogelijk af te ronden. Dat was ook nodig, want op 24 september 2021 was er de persconferentie waarin het project wordt aangekondigd en op 26 oktober trekken ze massaal naar Prayon om daad bij woord te voegen. Strakke timing dus! Wetende hoe druk september sowieso al was, is het een wonder dat alles zo goed is verlopen. We hebben heel wat scholen in ons klantenbestand die we tijdens de eerste maand van het schooljaar meer ondersteuning bieden als tijdens andere periodes. Daarnaast was het ook de lancering van het concept van Mark & Think, waardoor er heel veel tijd kroop in de website, de teksten en de optimalisatie van de hele digitaliteit. En tot slot, en niet allerminst, gaat september de geschiedenisboeken in als de maand waarin we de meeste offerte-aanvragen ooit hebben gekregen en daarenboven de meeste ondertekende offertes ooit… en de maand is nog niet eens rond (n.v.d.r ik schrijf dit op 22 september om 22u30). Dat wil zeggen dat de uren die gespendeerd werden aan 1000 handen vooral veel voor-en-na-nachtuur-werk was. Uiteraard gratis. Arne wilde omwille van de vele gespendeerde uren het team extra en uitdrukkelijk bedanken om hem de tijd en de ruimte te geven om toegewijd aan het project te kunnen werken.

365 dagen bereikbaar

Na die eerste contacten is er heel veel heen en weer gemaild en veel informatie uitgewisseld. Het hele proces is exceptioneel omwille van verschillende redenen. De insteek uiteraard op kop, maar ook het teamwerk en de snelheid waarmee het project is afgerond zijn verbazingwekkend. Arne ging op 15 september langs in Oud-Turnhout met de eerste draft en 7 dagen later stond de definitieve website online. Dat is toewijding… en late (vroege) uren.

En nu is het aan het team van Inge. Althans grotendeels. Inge ontvangt nu het beheer van de website en krijgt videotutorials en een life coaching namiddag van ons team over de back-end om de website stelselmatig verder uit te bouwen. Dat maakt dat Inge zelf teksten kan aanpassen, foto’s kan toevoegen, blogberichten kan schrijven, het tellertje kan aanpassen naarmate de donaties verder binnenkomen en zelfs de partnerlijst kan uitbreiden wanneer het project meer sponsors krijgt. En Arne, die is het hele jaar door bereikbaar om te helpen aan de website als Inge er zelf niet uit zou geraken. Ook als de handen uit de mouwen gestoken moeten worden, is hij er om te helpen, want niet alleen achter zijn scherm kan hij een verschil betekenen. Ik ken hem als iemand die zich engageert voor sociale projecten. Niet in het minst en in de eerste plaats voor zijn mooie gezin. Daarnaast is hij voorzitter van de buurtwerking (den Buizelhoek) in Hoogstraten en zien we in de gedeelde agenda dat hij ook ieder jaar plantjes verkoopt voor Kom Op Tegen Kanker en de Refugee Walk mee wandelt & sponsort (40 km!).

Niet alles draait namelijk om geld. Dat merk je ook aan de manier waarop er bij Mark & Think gewerkt wordt; geen tarieven per uur en zeker niet per contact.

– – –
Geschreven door Cédric op 22 september 2021, 22u30.
Copywriter bij Mark & Think

Online in zeven dagen

Even sparren?

Mogen we ook luisteren naar jouw dromen, ideëen, plannen en realisaties? Laat van je horen en dan plannen we een kennismakingsgesprek in!
Tot snel, Arne Dondeyne

Ook intresse om mee te helpen?