Tripel Katrien

Persoonlijk was dit een van mijn favoriete verhalen, dus ik zal proberen om hier hetzelfde enthousiasme te gebruiken als Arne tijdens de vertelling. Wanneer je Arne leert kennen, vraag hem zeker om dit verhaal te vertellen, want ik beloof je dat je er een lach en een goed gevoel aan overhoudt. Of lag dat aan het tweede Katrientje dat werd uitgeschonken?

Cafépraat (...tripelklap?)

Het is de avond van de nieuwjaarsdrink die “den Buizelhoek” elk jaar organiseert. Arne, als geëngageerd buur en deel van het buizelbestuur, had die avond mee in elkaar gestoken en ging ‘s avonds rond met de warme hapjes. (n.v.d.r.: elk feestje zonder warme hapjes is een slecht feestje). Rudi had een tijdje daarvoor zijn Tripel gelanceerd, de Tripel Katrien, genoemd naar de mooiste kerk van de Kempen! Die avond kon je de Tripels voor 1 EUR kopen, dus je kan je voorstellen hoe de cafépraat al snel de bovenhand had. Toch was het die avond dat Arne en Rudi voor het eerst spraken over een mogelijke website voor zijn Tripel.

Er vormt zich een patroon: opnieuw cafépraat!

Arne en Rudi spraken af op een woensdagavond om 19u. Diezelfde woensdagmiddag, daarentegen, was Arne nog te gast in het restaurant Hert van Alex Verhoeven in Turnhout. Als verantwoordelijke mensen, die niet met de auto rijden als ze van plan zijn te drinken, namen hij en het gezelschap de bus naar Turnhout en zouden die ook terugnemen. Althans, dat was het plan. Na een gezellige lunch bleven ze net iets te lang plakken, misten ze nipt de bus en vonden ze toevallig in de buurt van die bushalte een café, de toenmalige ‘Spytighen Duvel’… Bijna letterlijk, want je hoort Arne al denken: Spijtig van die bus!… een Duveltje dan maar! Op een volgende bus wachten, geeft je genoeg tijd om meer dan één Duveltje te drinken en dat is ook exact wat het volgende uur van dit verhaal inhoudt. De bus naar huis zette Arne en zijn collega’s af, waarna Arne nog een heel stuk te voet naar huis moest. Omdat de tijd aardig begon te korten, vond hij er niet beter op dan over enkele hekken te klimmen en zo een heel stuk uit zijn route te knippen. Nu, ik ben geen expert, maar metalen hekken en lichtjes aangeschoten mannen die haast hebben, zijn vaak niet de ideale combinatie. Arnes klimtocht is geen succes te noemen, zijn broek scheurde en zijn arm vertoonde sporen van ijzeren pinnen en bloed. Ongeacht de vele zaken die in zijn nadeel speelden, redde Arne het om thuis een nieuwe broek aan te trejjeb, zich nog snel op te frissen, het bloed weg te werken en er een pleister (zeg maar verband) op te doen, en kwam toch nog op tijd aan bij Rudi, Michiel en Laura. “Wat drink jij graag, Arne?”

Euh … (n.v.d.r. hét moment om de babbel even te onderbreken en ruimte te laten voor de slappe lach)

Werken tegen de klok

De website moest online komen tegen eind juli maar Arne wilde dat moment kracht bijzetten door een speciale aankondiging (n.v.d.r. Cadeautje van Mark & Think lacht Arne). Hij had onmiddellijk het idee om met een heleboel flesjes Tripel Katrien de website URL te schrijven, dat met een drone te filmen en vervolgens te versnellen. De ideale locatie hiervoor? De Mosten. Maar dan moet het natuurlijk wel mogen van de burgemeester. Daar gingen enkele dagen, enkele sms’jes en een paar grijze haren overheen, om uiteindelijk twee dagen voor de shoot een “nee” te krijgen. Waarvoor hij trouwens alle begrip had. Dan moet er snel geschakeld worden en ze vonden er niet beter op dan op Google Maps heel Hoogstraten af te schuimen op zoek naar … zand.

Budget koopt geen creativiteit

De avond voor de shoot, het moet al voorbij 22u zijn geweest, schoot het Arne opeens te binnen. Tijdens zijn mountainbiketochten komt hij gewoonlijk op een zandstrook terecht in de buurt van Castelré, dat perfect kon dienen! Op dat moment sprongen Rudi en Arne meteen samen in de camionette en gingen ze als bandieten in de nacht op onderzoek. De locatie was perfect, maar Rudi zei dat hij er toch nog plannen mee had. Ze lieten het daarbij en spraken de volgende dag af op locatie. Toen Arne aan kwam rijden met de Mark & Think bakfiets, had Rudi heel het zandpad effe getrokken, alles al verzorgd en het onkruid uitgedaan. De shoot verliep nadien ook vlekkeloos, behalve dan voor die ene boer die door het zandpad moest richting zijn akker, maar een gezellige babbel en een Tripeltje Katrien losten ook dat probleem snel op.

– – –
Geschreven door Cédric
Copywriter bij Mark & Think

Als bandieten in de nacht

Even sparren?

Mogen we ook luisteren naar jouw dromen, ideëen, plannen en realisaties? Laat van je horen en dan plannen we een kennismakingsgesprek in!
Tot snel, Arne Dondeyne

Proeven