Schwabe pharma

In het portfolio van het bedrijf is Schwabe Pharma het ultieme voorbeeld van de langetermijnrelatie. Een bedrijf van die grootte zou al vaak een in-house designer aannemen, maar omwille van de excellente (al schrijven we het zelf) service, heeft Schwabe Pharma al een contract met Mark & Think sinds het prille begin. De samenwerking versleet er samen al 2 marketingverantwoordelijken, drie verschillende adressen en al meerdere versies van hun hele webimperium.

Seo is key

Schwabe Pharma is een bedrijf in de geneesmiddelenindustrie en vraagt met tijden veel werk van Mark & Think. Wanneer er namelijk nieuwe producten gelanceerd worden, moeten er ook telkens nieuwe productpagina’s gemaakt worden en moeten die productpagina’s ook goed gevonden worden. De SEO van die website moet om die reden perfect afgestemd zijn op de noden, wensen en … het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten). De moeilijkheid ligt er in om volgens de regel van de geneesmiddelenindustrie te schrijven, want ze proberen heel vaak nieuwe dingen uit, die dan teruggekaatst worden door de bevoegde instanties. Je moet enorm opletten met wat je zegt, omdat die regels dermate streng zijn. Een haat-liefde verhouding?

Samen groot worden

Mark & Think heeft een tiental websites van Schwabe Pharma in beheer en dat maakt dat ze een van hun grootste klanten zijn. Het is ook opvallend dat zulk een bedrijf klant is bij Mark & Think en misschien zelfs nog opvallender als je weet dat het één van de eerste klanten was. Ze kwamen destijds bij – een nog veel jongere – Arne terecht, die net was afgestudeerd, als een doorverwijs van Inez Sauvillers, ook nog steeds klant bij Mark & Think. Hij paste vroeger op de kinderen van Inez, groeide door tot hun persoonlijke tuinman en maakte nadien ook de websites van haar zelfstandige activiteit als schoonheidsspecialiste. Een van de klanten van Inez was de marketingverantwoordelijke van het toenmalige VSM Belgium en zo ging de bal aan het rollen.

Schat, hoeveel later kunnen we vertrekken naar de zee...?

Ondertussen 5 websites voor Inez, 10 voor Schwabe Pharma, een naamsverandering en drie verhuizen verder, is de samenwerking nog altijd meer dan optimaal. Zo werd één langetermijnrelatie omgevormd in twee langetermijnrelaties, niet alleen van het bedrijf, maar ook voor Arne als mens. En die langetermijnrelatie moet ook onderhouden worden, want Arne vertelde ook dat er al menig gezinsactiviteit is verplaatst of on hold gezet omwille van een deadline voor het bedrijf.

Snel schakelen, uitgedaagd worden, nauw samenwerken en vooral veel revisies maken voor en door het FAGG. Het is maandelijkse kost. Maar het is enorm fijn werken voor deze Pharma reus.

– – –
Geschreven door Cédric
Copywriter bij Mark & Think

 
Iets later naar zee

Even sparren?

Mogen we ook luisteren naar jouw dromen, ideëen, plannen en realisaties? Laat van je horen en dan plannen we een kennismakingsgesprek in!
Tot snel, Arne Dondeyne

Benieuwd